Az óvodások műsora színesítette a magyarkanizsai babacsomagosztást | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Az óvodások műsora színesítette a magyarkanizsai babacsomagosztást

59 babacsomagot osztottak ki Magyarkanizsán a községbeli és a törökkanizsai kisbabáknak és szüleiknek a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében.

A csomagosztást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács szervezte.

A babacsomagokat olyan családok kapták meg, akik 2018-ban éltek azzal a lehetőséggel, hogy igényeljék a magyarországi anyasági támogatást. Szádovity Renátáék Törökkanizsán három gyermeket is nevelnek. agyon örülnek a csomagnak, hiszen jól jön minden segítség - mondta Szádovity Renáta: „Anyagilag nagyon nehéz három gyermeket nevelni, van két óvodás meg a pici, hát ez a babacsomag most nagyon jól jött, nem számítottunk rá, de hála Istennek most, a harmadik gyermek után nagyon jól jött.”

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke is köszöntötte a megjelent családokat. Elmondta, olyan dolgokat tartalmaz az ajándékcsomag, amelyre a babáknak szükségük lehet az első hónapokban: „A csomagban van egy kis takaró, van egy kis plüss játék, van benne orrszívó-porszívó, van benne gyógyszeradagoló, illetve kis fésű, tehát csupa-csupa olyasmi, amire a pici babának közvetlenül a megszületése, illetve az első hónapokban szüksége van.”

A babacsomagokat többek között Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője nyújtotta át a családoknak. A babák mellett az idősebb testvéreik is ajándékban részesültek. Hajnal Virág az eseményen kiemelte, fontosnak tartják a külhoni családok támogatását, hiszen akkor tud a magyar nemzet gyarapodni, ha odafigyelnek azokra az anyákra és apákra, akik a szülőföldjükön vállalnak gyermeket: „Azzal, hogy ők a szülőföldön gyermeket vállalnak, felelősséget vállalnak. A legnagyobb felelősség úgy gondolom, kisgyermeket vállalni, hiszen minden léptét, a növekedését, fejlődését nyomon kísérjük a gyerekeinknek, és úgy gondolom, hogy ezzel tudunk leginkább segíteni.”

Az ünnepélyes csomagosztást a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai előadásukkal tették színesebbé.

Forrás: Pannon RTV