Hajnal Jenő: Az oktatás területén nagyon sok mindent sikerült összehangolni | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Hajnal Jenő: Az oktatás területén nagyon sok mindent sikerült összehangolni

Az elmúlt hónapokban a Kisebbségi Akciótervnek köszönhetően sikereket értek el az oktatás terén, azonban a kultúra és a tájékoztatás körül még vannak hiányosságok - hangsúlyozta Hajnal Jenő.

A múlt héten hatodik alkalommal ülésezett Belgrádban a szerbiai Nemzeti Kisebbségek Tanácsa. A találkozón Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is jelen volt.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke kiemelte: „Az oktatás területén nagyon sok mindent sikerült összehangolni. A kiemelt jelentőségű oktatási intézmények szempontjából, az anyanyelvhasználat szempontjából, tehát sok mindenben. A kis létszámú osztályok megnyitásának az esélye, lehetősége nagy mértékben megvalósult. A kultúrában viszont, épp a kulturális minisztérium részéről nem igazán láttunk empátiát a kisebbségi kérdések iránt. Szinte alig tudtunk egy-két olyan feladatot, akciót megfogalmazni. Ugyanakkor nagyon fontos, kisebbségi szempontból, a kiemelt jelentőségű intézmények kérdése.”

Forrás: Pannon RTV