46 millió 200 ezer dinár jut a nemzeti tanácsoknak a tartománytól | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

46 millió 200 ezer dinár jut a nemzeti tanácsoknak a tartománytól

Tizenöt vajdasági székhelyű nemzeti tanács részesült támogatásban. A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 46 millió 200 ezer dinárral segítette működésüket.

A nemzeti tanácsok a 2016-os év működési költségeire, valamint a fejlesztésekre kaptak pénzt. A Magyar Nemzeti Tanács 18 millió dináros támogatásban részesült. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Ehhez hozzájön a köztársasági támogatási keretösszeg is, tehát ott, ahol egy százalékkal csökkent ez a támogatás, tehát ez így együtt azt jelenti, hogy a működésen kívül továbbra is módunkban áll pályázatokat kiírni a struktúra fejlesztésére, az oktatás, a kultúra, a tájékoztatás és a hivatalos nyelvhasználat területén is nyilvánvalóan igyekszünk lehetőségeket biztosítani az intézmények, egyesületek támogatására.”

A tartományi költségvetés csökkenésével a nemzeti tanácsoknak járó összeg is megcsappant. Az idén mintegy 23 százalékkal lett kisebb ez az összeg, összesen 46,2 millió dinárt osztottak ki.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár: „Ennek ellenére mi igyekeztünk megőrizni, amennyire lehet, ezt az összeget is, és arra is számítunk, hogy esetleg a választások után egy költségvetés-módosításra is sor kerülhet és ezt a különbséget le tudjuk utólag majd fedni.”

A nemzeti tanácsoknak jóváhagyott pénzeszközöket júniusban kezdik folyósítani, két részletben.

Forrás: Pannon RTV