MNT-ülés: Napirenden a Hét Nap, a Magyar Szó és a Pannónia Alapítvány munkája | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

MNT-ülés: Napirenden a Hét Nap, a Magyar Szó és a Pannónia Alapítvány munkája

A Hét Nap, a Magyar Szó és a Pannónia Alapítvány által működtetett médiumok munkáját is megvitatták a Magyar Nemzeti Tanács ülésén. A két újság esetében a lapszámok szinten tartása és a webes megjelenés kibővítése az elsődleges feladat. A Pannon RTV pedig új, színes tartalmakkal várja a nézőket. Az ülésen az is elhangzott, hogy a Szabadkai Magyar Médiaház munkálatai is hamarosan elkezdődhetnek.

A Magyar Szó sikeres évet zárt. Több kiadvánnyal is színesítette kínálatát. Nőtt az olvasói szám. A napilap munkájának legnagyobb eredménye az internetes megjelenés kibővítése. A világhálón keresztül mintegy 300 ezren követik a megjelenő írásokat. A lap nyomtatott változatában a közösséget érintő problémákra helyezik a hangsúlyt. Ökrész Rozália, igazgató, Magyar Szó Lapkiadó Kft.: „A felgyorsult elvándorlás rövid idő alatt akkora veszélyé vált közösségünk számára, mint az alacsony népszaporulat vagy a beolvadás. Éppen ezért a lapban közölt írások azt igyekeztek bemutatni, hogy a már szinte divattá váló elköltözés helyett, sokan itthon keresnek és találnak megoldást családjuk boldogulására.”

A Hét Nap esetében a legfőbb cél a hetilap folyamatos népszerűsítése és a példányszám szinten tartása – mondta László Edit. Az igazgató arra is rámutatott, hogy az eladott lapszám mellett az internetes megjelenésre kell helyezni a hangsúlyt. László Edit, igazgató, Hét Nap Lapkiadó Kft.: „Több fórumon is kezdeményeztük, hogy az ilyen fajta gondolkodás gazdaságelemzési szempontból valóban reális-e, ha kizárólag egy újság olvasottságát nézzük. Akár a nyomtatott formájában, akár az internetes formában kizárólag a példányszámra összpontosítani. A 21. században élünk, és mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy legtöbbünk az internetet használja.”

A Pannon Televízió, a Pannon Rádió és Szabadkai Magyar Rádió folyamatosan új tartalmakkal jelentkezik. A hírműsorokat sokan követik. A magazin- és a sorozatműsorok is egyre népszerűbbek. A legfiatalabbaknak is biztosított a megjelenése, hiszen a Kalamárisban nap mint nap elhangzik egy-egy mese vagy egy vers a kicsik előadásában. A médiaház legnagyobb eredménye mindenképpen az, hogy elkezdődhetnek a Szabadkai Magyar Médiaház körüli munkálatok – emelte ki Bodzsoni István, a Pannónia Alapítvány igazgatója. „Elkezdtük a Pannónia Médiaház, a Szabadkai Magyar Médiaház építésére az előkészületeket, a pénzügyi keretek biztosítását és a tervek elkészítését. Ezek elkészültek, és hamarosan elkezdhetjük az építkezést, a megvalósítást. Jelentősen bővítettük a Pannon Televízió, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió műsorkínálatát. Megerősítettük a műsorrácsot és a produkciós hátteret.”

A Magyar Nemzeti Tanács a 23. rendes ülésén mindhárom médium működési tervét elfogadta.

Forrás: Pannon RTV