Pályázat a szerb nyelven anyakönyvezett neveknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatásával járó költségek résztámogatására | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Pályázat a szerb nyelven anyakönyvezett neveknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatásával járó költségek résztámogatására

A Magyar Nemzeti Tanács alapszabálya (elfogadva 2014. december 2-án a H/1/2014. iratszám alatt) 14. szakasza 1. bekezdésének g) pontja és a Magyar Nemzeti Tanács elnökének A szerb nyelven anyakönyvezett családi és/vagy utóneveknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatásával járó költségek résztámogatására kiírt pályázati felhívásról szóló határozat (meghozva 2016. március 11-én az MNT-000163/K/2016-A/709/1 iratszám alatt) alapján a Magyar Nemzeti Tanács (a továbbiakban: Tanács) elnöke 2016. március 14-én kiírja a következő

Pályázatot
a szerb nyelven anyakönyvezett családi
és/vagy utóneveknek a magyar nyelv szabályai szerinti
változtatásával járó költségek résztámogatására

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A pályázatra azok a Szerb Köztársaságban lakhellyel rendelkező és anyakönyvezett személyek jelentkezhetnek, akik a szerb nyelven anyakönyvezett családi és/vagy utónevüknek a magyar nyelv szabályai szerinti változtatását kérték.

A résztámogatás az anyakönyvi kivonat, az állampolgársági igazolás és a személyazonosító igazolvány cseréje, valamint a névváltoztatási eljárás megindítására kifizetett illetékekre vonatkozik.

A pályázat 2016. március 15-étől a Tanács költségvetésében erre a célra előirányzott pénzösszeg felhasználásáig, de legkésőbb 2016. december 31-éig áll nyitva.

II. A TÁMOGATÁS NAGYSÁGA

A pályázaton kiosztásra kerül A Magyar Nemzeti Tanács 2016. évi költségvetéséről szóló határozat (elfogadva 2015. december 29-én a H/25/2015. iratszám alatt és módosítva 2016. február 26-án a H/6/2016. iratszám alatt) 465. kontószámának 100. alkontószáma alatt szereplő „A szerbül anyakönyvezett nevek magyar helyesírással való beírási költségeinek megtérítése” elnevezésű tételében meghatározott összeg.

Az egy-egy pályázónak odaítélhető összeg nagyságát a Tanács elnöke által meghozott egyedi határozat szabja meg.

III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázatot kizárólag a Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati formanyomtatványt és a kötelező mellékleteket a pályázóknak egy-egy példányban kell átadniuk.

A teljes pályázati dokumentáció a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról (www.mnt.org.rs) tölthető le.

A pályázati formanyomtatványhoz a következő iratokat (illetve iratmásolatokat) kell csatolni:

  • a névváltoztatásról szóló végzés és
  • a befizetőlapok fénymásolatát.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának végső határideje 2016. december 31-e.

A pályázatokat a jelentkezők zárt borítékban adhatják át a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában (24000 Szabadka, Ago Mamužić utca 11/II.), vagy a következő postai címre küldhetik el:

MAGYAR NEMZETI TANÁCS HIVATALA
24000 Szabadka, Ago Mamužić utca 11/II.

A pályázatokat a „SZERBÜL ANYAKÖNYVEZETT NEVEK MAGYAROSÍTÁSA – Ne nyisd fel!” megjelöléssel ellátva, a pályázó nevével és címével kell átadni, illetve postázni.

IV. ELBÍRÁLÁS

Az érvényes pályázatokat a Hivatal bírálja el, javaslatát pedig továbbítja a Tanács elnökének.

A támogatott pályázatokról, valamint a támogatások pontos összegéről a Tanács elnöke határozattal dönt a pályázatok benyújtását követő 30 napon belül. A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kihirdetett döntéssel szemben a pályázók három napon belül kifogást emelhetnek a Tanács elnökénél, ha az ellentétes a pályázati kiírásban meghatározottakkal, illetve ténybeli tévedésen alapul. A benyújtott kifogásokról a Tanács elnöke  nyolc napon belül dönt.  

A döntésről a pályázók hivatalos értesítést kapnak.

A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személye által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Tanács érdemi elbírálás nélkül elutasítja.

A Tanács Hivatala a jelentkezőktől szükség szerint kiegészítő dokumentumokat és információt, illetve hiánypótlást kérhet a pályázati határidőn belül.

A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Tanács Hivatala nem küldi vissza.

V. A RÉSZTÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA

Az elbírálást követően a nyertes pályázók a Tanáccsal szerződést kötnek, amely meghatározza a résztámogatás nagyságát, folyósításának idejét, a jogosultsági feltételek megszűnését, a visszafizetési kötelezettség eseteit és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket.

A támogatott a szerződés aláírásával szerez jogot a résztámogatás folyósítására.

Aktuális: