A szakközépiskola is lehet „elit” | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

A szakközépiskola is lehet „elit”

Ötvenöt éves a zentai közgazdasági iskola

A hétvégén ünnepelte fennállásának ötvenöt éves évfordulóját a zentai Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola. A jubileumi rendezvények keretében az oktatási intézmény volt a házigazdája a Virtuális vállalatok 6. kiállításának is.

Pénteken este a zentai Művelődési Házban megtartott gazdag és színes ünnepi műsor keretében Tóth Kornél, a középiskola igazgatója üdvözlőbeszédében kiemelte, hogy az iskola a sikerességét elsősorban az alkalmazkodóképességének köszönheti, a legfontosabb céljául pedig azt tűzte ki, hogy az elkövetkező időszakban is a Tisza menti régió gazdasági, jogi és kereskedelmi életének a bölcsője maradhasson, megőrizve az iskolában megnyíló tagozatok számát és a munka színvonalát.

Az ünneplőket köszöntötte Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, valamint felolvasták Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár üdvözletét.

Az 1960-ban megnyílt zentai közgazdasági és kereskedelmi iskola az elmúlt évtizedek alatt hihetetlenül fontos karriert futott be, s kiváló tanulóival bizonyította, hogy nemcsak a gimnáziumokban, hanem a szakközépiskolákban is kialakulhat elitképzés, ami azt jelenti, hogy az iskolából kikerülő fiatalok azonnal munkába tudnak állni, a tanulmányaikat tovább folytatók pedig sikeresen felvételizhetnek az egyetemeken, amelynek elvégzésével az élet minden területén képesek helytállni – nyilatkozta lapunknak az MNT elnöke. Kiemelte, hogy ez az elitizmus az, ami legfontosabb a nemzeti tanács szempontjából, vagyis az, hogy a képzés mindkét szintjén a fiatalok olyan ismereteket szerezzenek, amivel kiválóan boldogulni tudnak az életben, példának okáért ilyen az idén jubiláló zentai Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola is.

Az évforduló tiszteletére rendezett művelődési műsorban bemutatkozott az Emlékiskola kórusa, majd a közgazdasági iskola egykori és jelenlegi diákjainak a produkcióit tekinthette meg a közönség, és a Zentai Fúvószenekar fellépése zárta a programot.

Szombaton és vasárnap a November 11. iskola tornaterme adott otthont a Virtuális vállalatok 6. kiállításának, amelyen az országunkban működő közgazdasági iskoláknak a diákjai által menedzselt virtuális vállalatok kínálatából válogathattak a látogatók.

Forrás: Magyar Szó