Kegyeletes megemlékezés Csúrogon | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Kegyeletes megemlékezés Csúrogon

Dátum: 
2019. október 27., vasárnap
Helyszín: 
Csúrog

A szerb–magyar megbékélés jegyében és a hozzátartozók nevében a Magyar Nemzeti Tanács és Teleki Júlia tisztelettel meghívja az érdekelteket kegyeletes megemlékezésünkre, amelyet az 1944–45-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatok csúrogi emlékhelyénél 2019. október 27-én, vasárnap, 14.00 órakor a Megtépázott Krisztus című szoborcsoport előtt tartunk.

A megemlékezés résztvevőit Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője és Vesna Stjepanović, a Csúrogi Helyi Közösség tanácselnöke köszönti. Alkalmi beszédet mond Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Az alkalmi műsorban fellép a zentai Mécsvirág együttes, a műsort Takács Krisztián vezeti.

A Magyar Nemzeti Tanács a megemlékezés helyszínére autóbuszt indít, amely 11.45-kor Kelebiáról indul, a határhoz legközelebb eső autóbuszmegállóról, majd megáll 12.00-kor Szabadkán, a Szent Teréz-székesegyház előtt. Helyigényét kérjük a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs villámpostacímen jelezze legkésőbb 2019. október 24-éig.