A bennünk lévő csoda | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

A bennünk lévő csoda

Szabadkán, a Magyar Ház földszinti tanácstermében pénteken nyílt meg Molnár-Csikós Virág képzőművész Hétköznapi mirákulum című kiállítása. A szerző életútját mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke mutatta be. Mint azt hallhattuk, a zentai születésű Molnár-Csikós Virág egyetemi tanulmányait Budapesten végezte, ahol dolgozott is, de 2006-ban mégis visszatért Szabadkára. Hajnal Jenő ennek kapcsán hangsúlyozta a határon túli tapasztalatszerzés utáni hazatérés, a szülőföldhöz való ragaszkodás üzenetének jelentőségét, majd pedig szólt a képekről is:

– Azt a pillanatot közvetítik, amikor kezdjük érezni, hogy otthon tudunk lenni. Ez a fura világ gyakran arról szól, hogy nincs se múlt se jövő, az intenzív jelenben kell mindent megélni, ennélfogva elveszünk az időben, a hamis illúziókban. A művész a képei által felfedezteti velünk, hogy a csoda bennünk van – hallottuk Hajnal Jenőtől.

Sebestyén János budapesti festőművész először dobszólóval invitálta a nézőket a kiállítás megtekintésére, amelyet utána meg is nyitott. Beszédében a képek sokrétűségére hívta fel figyelmet, amelynek fontos témái egyebek között a címben is szereplő hétköznapi mirákulum, a csodák, a nő, a múlt, a szecesszió.

Forrás: Magyar Szó

Fénykép: Molnár Edvárd