Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Naprakész ismeretek informatikatanároknak

Az Office 365 programcsomagot népszerűsítő képzés a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében

A Magyar Nemzeti Tanács a szerbiai Microsoft vállalattal karöltve szakmai továbbképzést indít a magyar tannyelven is oktató számítástechnika és informatikatanárok részére. A képzés első alkalmára tegnap délelőtt az újvidéki Európa Kollégiumban került sor, ma Zentán, szerdán és csütörtökön Szabadkán folytatódik.

Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja elmondta, a Tartományi Oktatási Titkárság az elmúlt hónapokban szerb nyelven megszervezte az Office 365 programcsomag bemutatását, innen jött az ötlet, hogy ugyanezt magyar nyelven is megszervezzék.

– Az oktatásfejlesztési stratégiánk egyik fontos eleme a tanárok szakmai kompetenciájának emelése. Ebből kifolyólag vettük fel a kapcsolatot a belgrádi Microsoft illetékeseivel, akik biztosítottak bennünket arról, hogy magyar nyelven is meg tudják szervezni ezt a tanfolyamot. A képzésen összesen 80 számítástechnika és informatikatanár vesz részt, illetve Újvidéken az Európa Kollégium nevelőtanárainak is lehetőséget nyújtottunk arra, hogy megismerkedjenek ezzel a feltörekvőben lévő programmal. Úgy látjuk, hogy a legtöbb oktatási intézményben ezt a programcsomagot fogják a későbbiek folyamán használni, a bevezetését a minisztérium és a Tartományi Oktatási Titkárság is támogatja. Tudomásunk szerint ősztől a számítástechnika és informatika 5. osztálytól bekerül a kötelező tantárgyak közé. Tudjuk, hogy a számítástechnika rengeteget fejlődik, ebből kifolyólag az informatikatanároknak állandóan képben kell lenniük, új ismereteket kell kapniuk, és mi ebben próbálunk segíteni – fejtette ki Petkovics Márta.

A szerbiai Microsoft képviseletében jelen volt Branimir Đurović és Đura Kostić, a továbbképzés előadói Péter Ottó és Péter Roland.

Forrás: Magyar Szó