Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Tanszercsomagosztás volt Szenttamáson (is)

A Rákóczi Szövetség az idén több mint 400 csomagot készített el a szórványvidékeken magyar iskola-előkészítős csoportba járó gyermekek számára. Az ajándékokat 21 önkormányzat 40 településén osztják szét.

Az őszre iskolába induló szenttamási óvodások kedden délután vehették át a Rákóczi Szövetség által nyújtott tanfelszerelésüket a Hagyományápolók Klubjának termében. Az alkalmi ünnepségen a gyerekeket és a szülőket először a polgármesteri hivatal nevében Bergel Aranka köszöntötte, majd az MNT kulturális bizottságának tagja, Linka Gabriella elmondta, a Magyar Nemzeti Tanácsnak örömére szolgál, hogy segíthet a Rákóczi Szövetségnek, hiszen nemes ügyet szolgálnak azzal, hogy a szórványban osztanak csomagokat azoknak a gyerekeknek, akik magyarul tanulnak. Mint ismeretes, az MNT-nek is az egyik fő célkitűzése az itteni gyermekek anyanyelven való oktatásának a minél jobb feltételek közötti szavatolása, és a tanács a jövőben is minden módot megtalál ennek támogatására. Hangsúlyozta, a szülők, illetve a fiatalok az óvodától a felsőfokú tanulmányok elvégzéséig számíthatnak támogatására, a csomagosztás ezen igyekezet szerves részét képezi.

‒ Huszonnyolc gyereknek osztottunk szét csomagot, ők iskolába indulnak ősszel, és amint hallják, nagy az öröm, a zsivajgás, nagyon megörültek a gyerekek ennek a kis tanszercsomagnak. Meséskönyv, füzet, tolltartó... örömmel bontogatják és nézik. Reméljük, hogy a közeljövőben több gyerekünk indul magyar iskolába, és az anyanyelvén fogja a tanulmányait folytatni – mondta egyebek mellett az MNT képviselője.

Forrás: Magyar Szó