Projektpedagógiai képzés Magyarkanizsán | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Projektpedagógiai képzés Magyarkanizsán

Magyarország kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2017-ben külön figyelmet fordít a vajdasági óvónők szakmai továbbképzésére.

A Kárpát-medencei óvoda-fejlesztési program keretében a Magyar Nemzeti Tanács háromnapos óvodai projektpedagógiai képzést szervezett Magyarkanizsán. 5 óvoda 22 képviselője vett részt a képzésen, amelyen 5 vajdasági előadó osztotta meg a Budapesten októberben megszerzett tapasztalatokat.

Csizmadia Berák Benitta is részt vett a magyar fővárosban tartott képzésen. Szerinte óvónői nyelven adják át a tapasztalataikat, a már meglévő tudásra építve. „Huszonvalahány éve működik a Vajdasági Magyar Óvodapedagógus Egyesület, tehát Dr. Szőke Annával az élen már a magyar ajkú óvónők nagyon sok magyar továbbképzésen részt vettek, mondhatom azt, hogy igenis szakképzettek, főleg azok az óvónők, akik nyitottak és hajlandóak menni különböző szakmai továbbképzésre.”

A képzéssorozatnak, amely négy téma köré épül, eddigi állomásai Topolya és Újvidék volt. Topolyán a Néptánc módszertana címmel, míg Újvidéken a Korai intervenció kérdései és néhány területe címmel kerültek megszervezésre. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Minden pedagógusnak fontos, hogy lépést tartson a korral, és újabb ismeretekre tegyen szert, mind az óvodapedagógusoknak, mind a tanítónőknek, mind pedig a tanároknak. Az elmúlt időszakban már voltak kezdeményezések a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete révén, ők is nagyon intenzíven és gyakran szerveznek továbbképzéseket. Amelyet a magyar kormány nyújt most, valójában a megerősítése és a folytatása annak a munkának, amit ez az egyesület az elmúlt években tett és amelyet kezdeményezett.

A továbbképzés Szabadkán folytatódik a Cselekvő, felfedező tevékenység módszertana az óvodában címmel december 15-e és 17-e között. A képzéseket a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Forrás: Pannon RTV