Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

Вести

Здрави стил живота се учи од обданишта

У Малом Иђошу отворен Казал Ови – спортски полигон први такве врсте у Војводини. Игралиште које развија моторичке способности је у дворишту ПУ „Петар Пан".
Остварење ове идеје помогли су Хуманитарна фондација „Ови спорт" и певачица Магдолна Ружа.

Јул 12. даље
Важно је очување традиције и стварање породице

На значај чињеница указао је Иштван Пастор, на конференцији „Вера и породица, останак изван границе" одржаној у Сенти у Спомен цркви Свете Мале Терезе.

Јун 21. даље
Изазови и могућности превођења

Саветовање одржано у организацији МНС-а, а на конференцији уз предавање учесници упознати и са програмима за превођење и одржани округли столови.

Мај 18. даље
Стручни излет за ученике средњих школа

Мађарски национални савет у Суботици је по четврти пут организовао стручни излет за ученике трећих разреда средњих школа.

Мај 18. даље
Реч председника

Драги посетиоци!

Поздрављам Вас на званичној веб-презентацији Националног савета мађарске националне мањине, који представља непосредно изабрану самоуправу Мађара у Србији, челно тело културне аутономије, посредством којег мађарска национална заједница у Србији остварује своје колективно мањинско право на самоуправу у областима културе, образовања, јавног информисања и службене употребе језика и писма, који предузима кораке да – без обзира на историјске токове – мађарска заједница у Војводини пронађе себе, пронађе свој дом.

ДАЉЕ