Anamarija Viček: U protekle dve nedelje smo uspeli da se potpunosti prebacimo na nastavu na daljinu | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Anamarija Viček: U protekle dve nedelje smo uspeli da se potpunosti prebacimo na nastavu na daljinu

Možemo biti ponosni na naše dobro pripremljene nastavnike, na prilagodljive đake i na mađarsku nastavu na daljinu u Vojvodini, istakla je državna sekretarka za obrazovanje, Anamarija Viček.

Postoje situacije, gde je naporno i gde se nastava na daljinu veoma teško ostvaruje. Postoje naime i takve porodice, koje nemaju adekvatnu tehnička oprema i Internet. U tim slučajevima pokušavamo da pronađemo rešenje, dodala je državna sekretarka. Ona je istakla da je uloga porodice sada veoma važna kada je u pitanju nastava na daljinu, posebno kada je reč o deci u nižim razredima. Ono što je još uvek kritična tačka u obrazovanju, to je vezano za kraj školske godine. Tu spada završni ispit za osmake, matura za srednjoškolce i zaključivanje ocena. Trenutno radne grupe ministarstva rade na rešavanju tih problema - dodala je Anamarija Viček.

Državna sekretarka za obrazovanje je objasnila: „U ovom trenutku, stav je da se završni ispit obavi tek kada se vanredno stanje završi. Sada, u ovom trenutku, niko ne mora da brinete o tome da će se završni ispit obavljati onlajn, ili u nekim potpuno drugačijim okolnostima nego što su to škole navikle, pošto je stav ministarstva da se to obavi tek nakon što se vanredno stanje završi."

Izvor: RTV Pannon