„Čudesni kutak” u osnovnoj školi u Novom Kneževcu | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

„Čudesni kutak” u osnovnoj školi u Novom Kneževcu

Mađarski program "Grad je naš!" ponovo je bio veoma popularan među vojvođanskom decom.

Ove godine je 29 od 50 "Čudesnih kutaka", u vrednosti 100.000 forinti, otišlo u vojvođanske škole. Ujutro je poklon paket podeljen između ostalih i Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaja u Novom Kneževcu. Viktoria Bičkei  je jedan od pobednika online igre "Grad je naš!", tako da je jedan poklon paket  otišao u Novi Kneževac. U igri koja je trajala četiri nedelje,  Viktorija je morala da ispunjava dnevne i nedeljne zadatke. Uzbuđeno nam je pričala o zadacima koje je dobila. "Morala sam da crtam i da pravim sliku od kamenčića."

Deci iz Novog Kneževca pomogla je učiteljica Eva Momić. „Zaista volim da ponudim ovu igru deci jer je to veoma dobra igra za razvoj zajednice. Dete ne igra za sebe, već je od početka igre svesno da igra za zajednicu, dakle za ceo razred. Dakle, ako dobije poklon, ne dobija ga za sebe nego za svakoga, može ga podeliti sa drugima."

Poklon paket, vredan sto hiljada forinti sadrži vredne razvojne igre, dečije knjige i društvene igre. "Čudesni kutak" je na svečanosti i Novom Kneževcu deci svečano uručila Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a. „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo neprekidno interesovanje za igru ovde u Vojvodini. To najbolje dokazuječinjenica da 29 od 50 "Čudesnih kutkova" dolazi ovde u Vojvodinu. U 23 osnovne škole i 3 predškolske ustanove, u 11 opština. Svrha ove igre je zapravo da podstakne decu, predškolsku decu i učenike nižih razreda da već u ovom uzrastu sa svojom kreativnošću, talentom i istrajnošću, mogu da učine mnogo za svoju zajednicu i školu."

Državni sekretarijat Vlade Mađarske za nacionalnu politiku je u 2019.godini po sedmi put objavio program "Grad je naš!" za decu uzrasta od 6 do 10 godina.

Izvor: Pannon RTV