MNT-ösztöndíj a szerbiai egyetemeken és főiskolákon tanulóknak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

MNT-ösztöndíj a szerbiai egyetemeken és főiskolákon tanulóknak

Nemcsak a Magyarországon továbbtanulók számára érhetőek el ösztöndíjpályázatok. A Magyar Nemzeti Tanács is felhívást tett közzé a szerbiai egyetemek és főiskolák hallgatóinak. 270 ösztöndíjat osztanak ki első körben az elsőévesek között. A pályázatot kizárólag az MNT által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A teljes pályázati dokumentáció a formanyomtatványokkal együtt 2017. július 15-étől vehető át a CMH információs irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról, a www.mnt.org.rs oldalról. A kitöltött formanyomtatványokat a területileg illetékes CMH irodákban kell majd átadni. Az ösztöndíjak havi összege 90-től 150 euró dinár ellenértéke. A pályázatok beadási határideje szeptember 15. Augusztus elsejétől lehet pályázni az újvidéki Európa Kollégiumban való bentlakásra is. Első körben 150 elsőéves hallgató nyer felvételt, akik havi 1860 dinárért lakhatnak az intézményben.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Azok az egyetemisták, főiskolások jelentkezhetnek a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjpályázatára, akik megfelelnek a három alapkövetelménynek. Ezek a következők: az érintettnek vagy az általános vagy a középiskolát magyar nyelven kellett fejeznie, akik első ízben nyertek felvételt egy-egy egyetemre vagy főiskolára, illetve akik vállalják, hogy Szerbiában fognak dolgozni három évig, lehetőleg azon a szakterületen, amelyen a felsőoktatási oklevelet megszerzik.”

Forrás: Pannon RTV