Zyntharew Motorosklub | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Zyntharew Motorosklub

Naziv organizacije na mađarskom: 
Zyntharew Motorosklub
Naziv organizacije na srpskom: 
Moto klub „Zintharev”
Község: 
Zenta
Sedište: 
24400 Zenta, Posta utca 35.
Adresa: 
24400 Senta, Poštanska 35
Imejl adresa: 
mczyntharew@gmail.com
PIB: 
105387776
Matični broj : 
08879648
Zastupnik: 
Csúzdi Zoltán elnök
Kontakt osoba: 
Csúzdi Zoltán
Napomena: 

Bemutatkozás:

A klubalapítás  ötlete 4 barát fejéből pattant ki, akik 2007 közepén összejöttek egy asztaltársalgásra.

Ekkor született a döntés arról, hogy alapítsanak egy klubot. A név Zenta ősi elnevezése után a Zyntharew nevet kapta. 11 tagra kibővülve elkezdték az adminisztrációt beiktatni (statutum, pecsét, folyószámla), meghatározták az elnöki, alelnöki posztot ezen kívül a végrehajtótanácsot akik 4 személyből álltak.

Az első közös megmozdulása a klubnak a Zentai emlékmű megkoszorúzása volt szeptember elején, az első humanitárius akció pedig a Zentai Dr.Gerő István kórház gyerekosztályának irányult, csomagosztás címén.

2008-tól felgyorsulnak az események. A klub tagsága kibővül 45 személyre. Az önkéntes véradás ezév elején megmutatja a klub igazi arcát-segíteni másokon, főleg a gyerekeken.

Az igazi ’’áttörés a nagyok közé’’ az 1. Motoros találkozóval történt 23-25. májusában 2008-ban amikor is megmutatták a klubtagok hogy igenis sokat és keményen törődnek a klub sorsával. A találkozó után, a média kíséretében a befolyt összegek egy részéből a kórház gyerekosztályának egy EKG gép lett adományozva valamint a Kéz a kézben civil szervezeten belül a gyerekeknek adományoztak egy utazást.

Azóta is töretlen a találkotó lendülete és sikere, minden évben 3000-4000 vendégünk van itthonról és Európa sok országából. A visszajelzések alapján bátran állíthatjuk, hogy csak jó hírét vitték Zentának és a klubnak.

De időrendi sorrendben felsorolva:

  • Programjaink sorát a Motoros Valentin Bál 150-200 vendéget fogadunk bel és külföldről akik jó hírünket és kedves emlékeket szoktak haza vinni.
  • Nemzetközi Motoros Túra – a volt Jugoszlávia tagállamait bejárva ismertetjük meg több orszákból verbuválódott motoros barátainknak vidékeink szépségeit
  • ZENTAI NEMZETKÖZI MOTOROS TALÁLKOZÓ  Ez a rendezvény vajdasági szinten, a második legjelentősebb a kategóriájában, amely különösen fontos Zenta turizmusának. Legkevesebb 3500 hazai valamint 400 külföldi motoros vendég érkezik. A rendezvény keretein belül számos koncertet, motoros felvonulást, ügyességi játékokat szervezünk, melynek alapján a hazai és a nemzetközi motoros társadalom, és az emberek közötti kapcsolatokat fejlesztjük. Nem kevébé Zenta hírnevét is nagy mértékben öregbíti és elismertté teszi.
  • Városnapi Fáklyás Felvonulás – jelenlétünkkel igyekszünk színesebbé tenni ezt a nívós rendezvényt.
  • Évadzáró Buli a Csárdán – motoros barátainkat látjuk vendégül egy tartalmas estére, a barátkozás és a bel és külföldi kapcsolatok építése jegyében.
  • A Bálintnapi Motoros Mikuások cukorkaosztása a község területén található ovodákban már hagyományosnak mondható a kicsik nagy örömére. Lehet bármilyen hideg a klub tagjai piros sapkában, motorokon, hangos dudálás közepette érkeznek meg az ovodákba, ahol a gyerekek versekkel, dalokkal fogadják a Motoros Mikulásokat akik a gyerekek produkciója után cukorkával, csokival jutalmazza őket. A program célja a hagyományőrzésés a örömszerzés a gyerekek. A résztvevők száma átlagban 20motoros.

                                     

Jelenleg a klub 30 tagot számlál, akik mindig derekasan kiveszik a részüket, ha közösségi munkáról vagy jótékonykodásról van szó.