Megtartotta alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács

Hitelesítették a november 4-én közvetlenül megválasztott Magyar Nemzeti Tanács 35 új képviselőjének mandátumait, az új testület pedig megtartotta alakulóülését.

Az esemény a Szabadkai Városháza dísztermében volt. Az új testületben a Magyar Összefogás lista 30 képviselője kapott helyet, míg a Magyar Mozgalom 5 mandátummal rendelkezik a következő négy éves ciklusban. A szerb és a magyar himnusz után szavaztak az ideiglenes munkaelnökség létrehozásáról, amelynek feladata az volt, hogy kiossza a Köztársasági Választási Bizottság által kiadott, hitelesített mandátumokat.

A munkaelnökség tagjai a legidősebb és a két legfiatalabb mandátumot szerzett személy, Kucsera Géza, valamint Baráth Gábor Gergely és Sárközi István voltak. A javaslatot, hogy az alakulóülést követően 18 órától az első rendes ülését megtartsa a Magyar Nemzeti Tanács, elfogadták a képviselők. A Magyar Médiaház földszinti tanácstermében döntenek majd a testület elnökének személyéről. Az alakulóülésen többek között jelen volt Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Babity János szabadkai magyar főkonzul, valamint köztársasági parlamenti képviselők, államtitkárok, polgármesterek és önkormányzati képviselők.

Forrás: Pannon RTV