Felvételire készülnek a diákok Újvidéken | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Felvételire készülnek a diákok Újvidéken

Kétnapos felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében, amely során a leendő egyetemistákat készítik fel a közelgő felvételi vizsgákra.
A diákok emellett a kollégiumi élet rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a tábor ideje alatt.
Az MNT által szervezett táborban a diákok egyebek között matematikából, történelemből, irodalomból, kémiából, biológiából és informatikából is készülhetnek a felvételire. A jövendőbeli egyetemistákkal szakképzett tanárok foglalkoznak.

Esztelecki Péter, informatikatanár: „Én a kezdetektől fogva tartom ezt a felvételi előkészítőt, és a visszajelzések alapján nagyon nagy hasznuk van a diákoknak ebből. Tehát, akik nekem visszajeleztek, szinte az egész csoport, ők mindig felvételt nyertek az egyetemekre, amit kiszemeltek.”


A diákok érdeklődési körük szerint választhatják ki, melyik tantárgyból szeretnének felkészítést kapni.

Horváth Anna, Doroszló: „Először is fontosnak tartottam azt, hogy jelen tudjak lenni itt az Európa Kollégiumban, ahol meg tudom szokni, úgymond tapasztalni tudom azt, hogy októberben majd el tudjam kezdeni itt a tanulást, és fel tudjak készülni.”

Pletikoszity Tamás, Csantavér: „A tanulmányaimat az Újvidéki Egyetem Technológiai Karán szeretném folytatni biokémia szakon. Ezért úgy éreztem, hogy ez a felkészítő tábor nagyon jó lenne a további tanulmányaim miatt, valamint nagyobb alapot ad a felvételire.”

Erdélyi Violetta, Kispiac: „Én a Műszaki Tudományok Karán szeretném tovább folytatni a tanulmányaimat, és ott elvárás a matek felvételi. Erre szeretném fejleszteni a tudásomat.”


A táborban közel 40 vajdasági magyar diák vesz részt.

Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „14 tantárgyból van megszervezve a felkészítés. Ez több szakaszra van osztva. Tehát van interneten keresztül a Breki portálon, ahol tartják a tanárok a diákokkal a kapcsolatot. Volt már tantermi foglalkozás március végén, illetve most a felvételi felkészítő tábor. Lényegében a következő két napban folyamatos tantermi felkészítés lesz. A diákok azokkal a tantárgyakkal fognak foglalkozni, amelyekre jelentkeztek.”


A diákok a tábor ideje alatt az Európa Kollégiumban vannak elszállásolva, a tantermi foglalkozásokat pedig az újvidéki József Attila Általános Iskolában tartják.

Forrás: Pannon RTV