Ünnepi tanévzáró istentisztelet Bácsfeketehegyen | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Ünnepi tanévzáró istentisztelet Bácsfeketehegyen

Ünnepi tanévzáró istentiszteletet tartottak pünkösd napján Bácsfeketehegyen. Vajdaságban egyedülálló rendezvényről és szokásról van szó, amelynek célja, a közösségi élet megerősítése.
Bácsfeketehegyen nagyon jó az együttműködés a református egyház és a helyi általános iskola között, ennek köszönhető a tanévzáró rendezvény is, amelyet sorrendben ötödször szerveztek meg. Orosz Attila, bácskai református esperes: „Magyarországi példát látva, hogy ott van ilyen hagyományos tanévzáró meg tanévkezdő istentisztelet, próbáltuk ezt lemásolni, átbeszéltük a tantestületben az igazgató úrral, és úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk mi is ezt.”


Kezdetben kisebb létszámmal jelentek meg a résztvevők, de minden évben egyre többen vannak a tanévzáró istentiszteleten. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke visszatérő vendég a rendezvényen. „Bárhol élünk, bárhova kerülünk a világban, hittel, anyanyelvünkkel, tudásunkkal és a megértetéssel, hiszen a pünkösd csodájában mindenki mindenkit megértett, közösséget tudunk teremteni, és itt a Délvidéken erősíteni tudjuk magyar nemzeti közösségünket.”


A bácsfeketehegyi és környékbeli konfirmáló diákok vasárnap vették először magukhoz az úrvacsorát, amivel a református egyház teljes jogú tagjai lettek.

Forrás: Pannon RTV