A babacsomagok mutatják, hogy az anyaország gondol a külhoni magyar családokra | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

A babacsomagok mutatják, hogy az anyaország gondol a külhoni magyar családokra

Átadták a Magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagjait Adán. Az Államtitkárság célja, hogy minden lehetőséggel támogassák a külhoni családok szülőföldön való boldogulását.

Az adai Csúzdi Csilla és kisfia, Csongor együtt érkeztek az ünnepségre. Fontos, hogy az anyaország gondol a külhoni magyar családokra is – mondta Csilla a csomagosztáson: „Az az igazság, hogy én a párommal úgy döntöttem, hogy mindenképpen megpróbálunk itthon maradni. Nagyon sok ismerősünk és nagyon sok barátunk már külföldön él, de mi úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk itthon maradni, hogy a család közelében legyünk, és olyan helyen, ahol ismerjük a környezetet, ismerjük a szomszédokat, és visszaköszönnek az utcán.”

A babacsomagokban több hasznos dolog is megbújt, például kis takaró, orrszívó porszívó, gyógyszeradagoló, kis fésű - minden olyan, amely a kezdetekkor fontos lehet.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2019-es évet a Külhoni Gyermekek évének hirdette meg, és ezen program keretében kerülnek kiosztásra ma a babacsomagok, az ajándékcsomagok a kisgyermekes családoknak, illetve kisbabáknak. Mintegy hatvan csomagot fogunk ma kézbesíteni itt Adán, ahol valójában az adai, a moholi és a padéi családok, fiatal szülők, illetve kisgyermekek fogják megkapni ezt az ajándékcsomagot.”

A csomagosztást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen szervezte meg, annak érdekében, hogy támogassák a családokat a szülőföldön való boldogulásukban - emelte ki Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője.

Hajnal Virág, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „Azt szeretnénk az idei évben, ahogy az elmúlt években is, hogy minél több olyan támogatást nyújtsunk a külhoni magyar családoknak, amellyel meg tudjuk nekik köszönni, hogy szülőföldön maradva vállalták, hogy kisgyermeket nevelnek itt a szülőföldjükön, ezért ezt a babacsomagot is nyújtjuk, amit a Külhoni Magyar Családok Éve folytatásaként adunk a családoknak, ezzel ajándékozzuk meg a családokat, közel 6000 családot a Kárpát-medencében.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság táborokat szervez gyermekeknek, ahol ki tudják bontakoztatni képességeiket, de a pedagógusoknak, a védőnőknek és a gyermekpszichológusoknak is számtalan képzést szerveznek. Sorrendben a következő program a Külhoni Fiatal Vállalkozók Találkozója Mezőkövesden, ahol arra ösztönzik a vállalkozókat, hogy segítsék a családos munkavállalókat – tette hozzá Hajnal Virág.

Forrás: Pannon RTV