Magyar Iskolaválasztási Program: Magyar gyerekeket magyar iskolákba! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Magyar Iskolaválasztási Program: Magyar gyerekeket magyar iskolákba!

A magyar iskolaválasztás előnyökkel jár. A Rákóczi Szövetség arra kéri a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.

A külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják. A családok gyermekük számára választhatnak szülőföldjükön magyar nyelvű oktatást. A magyar iskolaválasztás biztosítja a magyar közösségek megmaradását, a magyar nyelv és kultúra továbbadásával, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja mögött széles körű társadalmi összefogás jött létre annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

A Kárpát-medence számos településén és régiójában elmondható, hogy egyre többen választják a magyar jövőt, gyermekük magyar iskolába íratásával.

Magyar Iskolaválasztási Programunkról bővebb információ az alábbi címen érhető el: www.magyariskolavalasztas.hu

A magyar iskolaválasztást népszerűsítő kisfilm: https://youtu.be/fgUtFS0pAAE

Forrás: Vajdaság Ma