Zenta: A Pető András Kar újabb háromhetes intenzív kurzusa indult el | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Zenta: A Pető András Kar újabb háromhetes intenzív kurzusa indult el

Újabb háromhetes intenzív kurzus indult ma délelőtt Zentán a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára a Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A kurzuson huszonöt személy vesz részt, a szakemberek azonban folyamatos végzik az érintettek felmérését is.

– A Magyar Nemzeti Tanács Oktatásfejlesztési Stratégiájának egyik kiemelt pontja a fejlesztőpedagógia, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztőpedagógia bekerüljön a vajdasági oktatási térbe. Ennek jegyében 2015 decemberében felvettük a kapcsolatot a Pető András Főiskola munkatársaival, aminek hozadékaként a főiskola szakemberei nem sokkal később már felméréseket végeztek itt, Vajdaságban, 2016-ban pedig egy háromhetes intenzív kurzusra is sor került, amelyet az idei év első felében egy újabb követett, most pedig már a harmadik ilyen típusú eseményre kerül sor. A világhírű Pető-módszer kiemelt magyar nemzeti érték, és az ezen módszerrel történő fejlesztés fő célja az, hogy a sérült személyek önállóvá váljanak, és integrálódjanak a társadalomba – hangsúlyozta Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, hozzátéve, a most kezdődő intenzív kurzus több csoportban zajlik, és a résztvevők számára a csoportos foglalkozások mellett egyéni foglalkozásokat is tartanak.

– A háromhetes intenzív kurzusra ezúttal is Vajdaság szinte minden részéről érkeztek résztvevők, Temerinből, Szenttamásról, Óbecséről, Adáról, Zentáról, Magyarkanizsáról és egyéb településekről is, sőt, visszatérő résztvevőink is vannak, ami azt igazolja, hogy az érintettek is rendkívül hasznosnak találják ezeket a kurzusokat – emelte ki Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke, aki elmondta, a kurzusnak huszonöt résztvevője van, ám a szakemberek a foglalkozások mellett folyamatosan végeznek majd felméréseket is, amelyekre továbbra is várják az érintettek jelentkezését a 063/78-87-417-es telefonszámon.

Az újabb háromhetes intenzív kurzust a Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Magyar Nemzeti Tanács a Magyar Kormány és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével hívta életre.

Forrás: www.vajma.info