Teadélután Várady Tiborral | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Teadélután Várady Tiborral

Eddigi eredményeikről, kutatásaikról és tevékenységükről számoltak be az újvidéki Európa Kollégiumban a Várady kiválósági ösztöndíjprogram ösztöndíjasai.

Mára már 102 hallgató részesül a Várady kiválósági ösztöndíjban, közülük 8-an doktoranduszok, 94-en pedig mesterhallgatók. Várady Tibor akadémikus, aki öt éve útjára indította a programot, fontosnak tartja a személyes találkozást. Elmondása szerint számára jóleső érzés elbeszélgetni a fiatalokkal, de ez nekik is fontos a tapasztalatcsere miatt.

Várady Tibor, akadémikus: „Azt hiszem, van értelme, hogy a diákok egymás között is megosztják a tapasztalataikat, és egy kicsit ennek az egész ösztöndíjprogramnak egy háttere és mozgatóereje egy közösségépítés.”

A hallgatók szerint sokat jelent nekik az anyagi támogatás, hiszen nem kevés költséggel járnak a posztgraduális tanulmányok.

Tukacs Nikoletta, egyetemi hallgató: „Ez az ösztöndíj nagyon nagy segítség szerintem, mivelhogy egyetemre járni nem olcsó, kezdve a tankönyvekkel, a lakást, az utazást, az ételt, és ezt a szülők nem tudják mind vállalni, és ez egy nagyon nagy pótlék.”

Az MNT nevében Jerasz Anikó köszöntötte a jelenlévőket a találkozó kezdetén. Elmondta, egyre nagyobb az érdeklődés, különösen a mesterhallgatók részéről az ösztöndíjprogram iránt.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A Várady kiválósági ösztöndíjprogram immár ötödik éve valósul meg itt, Vajdaságban, hiszen 2013-ban indítottuk útjára ezt a programot Várady Tibor akadémikusnak köszönhetően. Elmondhatjuk, hogy immár 5 éve töretlen az érdeklődés a Várady kiválósági ösztöndíj kapcsán.”

A kora esti beszélgetésen az Európa Kollégiumban jelen voltak Bunford Tivadar és Zsemberi János vállalkozók is, akik szintén hozzájárulnak a Várady kiválósági ösztöndíjprogramhoz.

Forrás: Pannon RTV