Könyvcsomag a magyar nyelven oktató vajdasági általános iskoláknak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Könyvcsomag a magyar nyelven oktató vajdasági általános iskoláknak

Mintegy 2 millió dinár értékben kapnak könyvcsomagot a magyar nyelven oktató vajdasági általános iskolák.

A magyar kormány támogatásának köszönhetően az MNT képviselői juttatják el a házi olvasmányokat, szórakoztató gyermekirodalmat a diákok és a népi hagyományok oktatását segítő könyvet az osztálytanítók számára.

A kupuszinai József Attila Általános Iskolában a tanulók örömmel fogadták a könyvcsomagot. Molnár Dávid: „Nagyon szeretek olvasni, legtöbbször fantasy és történelmi könyveket olvasok, aminek legjobban örülök, a Harry Potter könyveknek, amit ki lehet emelni.” A nyugat-bácskai településen a könyvcsomagot énekkel, zenével, vers- és mesemondással köszönték meg a diákok.

Csíkos Sándor, igazgató, József Attila Általános Iskola, Kupuszina: „Idén nyolcvanhárom tanulónk volt az iskolában, tizenegy diák ballagott. Jövőre kilencen indulnak magyarul, illetve hárman fognak szerbül indulni. Minden könyvcsomag jól jön az iskolába, hála Istennek, a gyerekeink még szeretnek olvasni.”

A Magyar Nemzeti Tanács egyik fő feladata a magyar nyelvű oktatás megőrzése, fejlesztése és minőségének javítása, az anyanyelvápolás és a gyermekek szókincsének gazdagítása, amelyhez ezek a könyvek is hozzájárulnak - mondta Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke. „A miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően tudunk ebben az évben most már másodszor az általános iskoláknak tankönyvcsomagot, házi olvasmányokat biztosítani. Ez alkalommal igyekeztünk az elsősöktől egészen a nyolcadikos korosztályig minden gyermeket megszólítani.”

A napokban, még a tanév vége előtt hetvenhét általános iskola 111 épületébe juttatják el a a könyvcsomagokat az MNT képviselői.

Forrás: Pannon RTV