Zentai kisdiákok jártak Aracson és Nagybecskereken | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Zentai kisdiákok jártak Aracson és Nagybecskereken

Nagybecskereken és Aracson kirándultak a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola harmadikos tanulói. A kisiskolások megtekinthették az aracsi pusztatemplomot és a bánáti város fő látványosságait.

A program a magyar kormány támogatásával valósult meg.

A kirándulók számára az első állomás az aracsi pusztatemplom volt. A gyerkőcök között nagy sikert aratott az épületrom látványa. A fiatal zentai általános iskolások már izgatottan várták kirándulást.

Lucsán Tamás: „Nagyon örülök ennek a kirándulásnak, mert nagyon sokat tanulhatok belőle, meg új dolgokat is felfedezek.”

Olajos Dávid: „Itt nagyon jó lenni, mert nagyon régi, szép, jó romos és jó felfedezni.”

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola pedagógusai szerint, amellett, hogy az utazás által a gyerekeknek igazi közösségi élményben lehet részük a kiránduláson szerzett tudást az iskolapadban is hasznosítani tudják majd.

Tóth Mária, tanító, Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta: „Nagy örömmel jöttünk az MNT által szervezett kirándulásra, nagyon várták a gyerekek, készültünk rá. Ezek olyan élmények lesznek a gyerekek számára, amiből gazdálkodni tudunk tovább a magyar órákon is, a természet órákon is. Nagyon élvezik.”

Nagybecskereken több nevezetességhez is ellátogattak a zentai iskolások. A mintegy ötven gyerkőc először a Nepomuki Szent János székesegyházat tekintette meg. Ezután a vidék egyik legidősebb színházába, a Madách Színházba látogattak el, a nap zárásaként pedig a nagybecskereki Népmúzeumban csodálhatták meg a több mint 30 ezer különféle kiállítási tárgyat. A kirándulás célja, hogy a vajdasági magyar iskolások minél jobban megismerjék magyar kötődésű vajdasági városokat és ezáltal még jobban megismerjék a magyar kultúrát – mondta Vidrács Krisztina, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Vidrács Krisztina, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „Idén harmadik éve szervezi a Magyar Nemzeti Tanács ezeket a kirándulásokat és szerencsénkre és boldogságunkra, idén ötödik helyszínként Nagybecskerek került ebbe a programba. Ennek külön örülünk helybeliek, hiszen a bánság szempontjából a Nagybecskerek városa a legfontosabb helyszín és örülünk, hogy ide látogatnak Vajdaság-szerte a diákok. 445 diák fog ebben a programban majd idelátogatni, szeptember 10-e és október 10-e között.”

A kirándulást harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Nemzeti Tanács a magyar kormány támogatásával. A programban több mint 1600 diák és 140 osztálytanító vesz részt.

Forrás: Pannon RTV