Предато 80 беби-поклон пакета у Сенти | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Предато 80 беби-поклон пакета у Сенти

Мађарски државни секретар уручио беби-поклон пакете за 80 породица из Сенте и околине.
У свечаној сали градске куће у Сенти мађарски државни секретар задужен за националну политику Јанош Арпад Потапи предао је беби-поклон пакете за 80 породица из града и околине. Пакети садрже артикле за негу деце. Међу онима који су добили овакав пакет била је и Тинде Теркељ која је родила бебу прошле године. Она сматра да је пакет користан, каже да садржи лепо ћебенце, чешаљ, чистач носа, кашичицу, те да му се јако обрадовала.

Међу присутнима су били и Иштван Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара, Јене Хајнал, председник Мађарског националног савета, те представници локалне самоуправе Сенте. Члан градског већа Атила Перпауер је изјавио да је подела пакета сада по други пут организована у Војводини, те да су младе породице стигле не само из ове општине, већ и других.

Мађарски државни секретар Јанош Арпад Потапи је казао да су припремили 6.600 беби-пакета за цео Карпатски басен те да су велик део већ поделили. „У првом реду смо потражили родитеље и децу рођену 2017-2018 године са овом могућношћу. Добили су је они који су тражили помоћ за мајке. Након 25. марта други пута предајемо ове пакете на свечан начин” – рекао је Јанош Арпад Потапи те је додао да се у зависности од регије вредност пакета креће од 15 до 20 хиљада форинти (50-65 евра). Од материјалне вредности је много важније да подршка подстакне младе прекограничне Мађаре на рађање.

Извор: Pannon RTV