Újvidékre látogattak a vajdasági harmadéves középiskolások | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Újvidékre látogattak a vajdasági harmadéves középiskolások

Mintegy 200 vajdasági magyar harmadéves középiskolás utazott ma Újvidékre, hogy közelebbről is megismerjék a város felsőoktatási intézményeit. A tanulmányi kirándulást az MNT szervezte.
A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett tanulmányi kirándulás célja ösztönözni a középiskolásokat arra, hogy a szerbiai felsőoktatási intézményekben folytassák tanulmányaikat.

Pobrányi Anasztázia, Topolya: „A színművészeti szak iránt érdeklődöm, mivel jelenleg is amatőr színész vagyok. Szeretnék ezzel tovább foglalkozni.”

Opačić Nikoletta, Szabadka: „A jogi kar érdekel, de konkrét ötletem még nincsen.”

A középiskolások 14 újvidéki egyetemi kar programjával ismerkedhettek meg.

Zabos Péter, Zenta: „A természettudományi-matematikai kart választottam ki, hogy körülnézzek ott, mivel a természettudományi tantárgyak érdekelnek, az informatika és a matematika.”

Beszédes Levente, Szabadka: „Leginkább a gasztronómia irányában szeretnék érdeklődni itt belföldön, illetve külföldön is. De leginkább belföldön szeretném folytatni a tanulmányaimat.”

A fiataloknak az egyetemeken dolgozó tanárok, illetve az ott tanuló egyetemisták mutatták be a karokat.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „Megismerik a karok sajátosságait, azokat a lehetőségeket, amelyeket a karok nyújtanak, illetve a felvételi vizsgát is és egyéb fontos információkat. Demonstrátorok segítenek ebben a középiskolás diákoknak.”

A középiskolások az újvidéki Európa Kollégiumba is ellátogattak.

Forrás: Pannon RTV