Vicsek Annamária: Az elmúlt két hétben sikerült teljes mértékben átállni a távoktatásra | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Vicsek Annamária: Az elmúlt két hétben sikerült teljes mértékben átállni a távoktatásra

Büszkék lehetünk a felkészült tanárainkra, az alkalmazkodó diákokra és a vajdasági magyar távoktatásra - emelte ki Vicsek Annamária oktatási államtitkár.

Vannak olyan esetek, ahol megterhelő és nehezebben tud a távoktatás megvalósulni, hiszen vannak olyan családok, ahol hiányoznak a technikai eszközök és az internet. Ezeknél az eseteknél próbálunk megoldást találni - tette hozzá az államtitkár. Megjegyezte: a család a szerepe most nagyon fontos, ami a gyerekeknek a távoktatását illeti, különösen, ha alsós gyerekekről van szó. Ami még kritikus pontnak számít az oktatás szempontjából, az a tanév végéhez kapcsolódik. Ilyen a záróvizsga a nyolcadikosoknál, az érettségi vizsga a középiskolásoknál és az osztályzatok lezárása. Jelenleg a minisztérium munkacsoportjai ennek a megoldásán dolgoznak - tette hozzá Vicsek Annamária. Az oktatási államtitkár kifejtette: „Most ebben a pillanatban az az álláspont, hogy a záróvizsgára majd csak akkor kerül sor fog, amikor véget ér a rendkívüli állapot. Most, ebben a pillanatban attól nem kell tartania senkinek, hogy a záróvizsga is online lesz, vagy teljesen más körülmények között, mint ahogyan azt már megszokták az iskolák, hiszen a minisztériumi álláspont az, hogy csak az után bonyolítják le, hogy véget ér a rendkívüli állapot.”