29 új Csodasarok került Vajdaságba | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

29 új Csodasarok került Vajdaságba

Újra töretlenül népszerű volt a vajdasági gyerekek körében a Miénk a város! nevet viselő magyarországi program. Az idei évben az 50 kiosztott, százezer forint értékű Csodasarokból 29 került a délvidéki iskolákba. Délelőtt többek között a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolába érkezett meg az ajándékcsomag.

A Miénk a város! nevet viselő internetes játékon Bicskei Viktória került ki egyik nyertesként, így az egyik ajándékcsomag Törökkanizsára kerülhetett. Viktóriának a négy héten át tartó játékban napi és a heti feladatokat kellett teljesítenie, ahol rajzolni, fogalmazásokat írni és különböző kreatív feladatokkal kellett megküzdeni.

A játék célja, hogy megtalálja és segítse azokat, akik egy-egy közösség motorjai lehetnek, és ezáltal a közösségben az összetartozást, egymás segítését, a magyarsághoz való tartozást erősítsék, mivel a gyerekek a megnyert Csodasarokkal a saját iskolájukat gyarapítják. A törökkanizsai gyerekeket ebben Momity Éva, tanítónő segítette, aki elmondta minden évben serkenti a diákokat a játékban való részvételre.

- Nagyon szeretem felajánlani ezt a játékot a gyerekeknek, mert egy nagyon jó közösségfejlesztő játék. A gyerek nem saját magáért játszik, hanem eleve a játék kezdete óta tudatában van azzal, hogy a közösségért játszik, tehát az egész osztályért. Ha egy ajándékot kap, akkor nem magának kapja, hanem mindenkinek és megoszthatja a társaival – mesélte a tanítónő.

Az ajándékcsomag értékes fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket és társasjátékokat is tartalmaz.

A törökkanizsai ünnepélyes átadóra alkalmi műsorral is készültek a gyerekek, majd Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke nyújtotta át hivatalosan is a megnyert Csodasarkot.

- Nagy öröm számunkra, hogy töretlen az érdeklődés a játék iránt itt Vajdaságban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az 50 Csodasarokból 29 ide érkezik Vajdaságba. 11 község, 23 általános iskolájába, illetve 3 iskoláskor előtti intézményébe. Valójában ennek a játéknak az a célja, hogy a gyermekeket, a kisóvodásokat, illetve a kisiskolásokat már ebben a korban arra ösztönözzük, hogy tudják, hogy a kreativitásukkal, tehetségükkel, kitartásukkal nagyon sokat tehetnek a közösségükért, iskolájukért – emelte ki Jerasz Anikó.

A 2019-es évben hetedik alkalommal hirdette meg a magyar mormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a határon kívüli 6–10 év közötti óvodás és kisiskolás gyermekek számára a Miénk a város! Nevet viselő programot.

Forrás: Vajma