Felvételi felkészítő az MNT-vel | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Felvételi felkészítő az MNT-vel

Negyven diák vett részt a Magyar Nemzeti Tanács által szervezett felvételi felkészítőn ma délelőtt Szabadkán.

Az órákat a Vegyészeti-Technológiai Iskolában tartották. A felkészítő első része online zajlott, a második részben pedig a tanulók tantermi foglalkozásokon bővíthették tudásukat a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

A felkészítő tanfolyamra - amely több helyszínen zajlik - idén összesen 172 érettségiző diák jelentkezett. Szabadkán mintegy negyvenen vettek részt a szombati foglalkozáson.

Csernai Panna, Bácskertes: „Az az elvárásom, hogy olyan információkat adjon, amit fel tudok majd használni a felvételin.”

A matematika felkészítő is sokakat vonzott. A hajdújárási Kovács Ádám a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán szeretne továbbtanulni.

Kovács Ádám, Hajdújárás: „A matektudásomat bővíteném tovább, és remélem, hogy könnyebben megérthetem a feladatokat ezzel a felkészítővel.”

A Magyar Nemzeti Tanács programja 2011 óta működik sikeresen. Az órák célja az érettségizők eredményes felkészítése a szerbiai főiskolák, valamint egyetemek felvételi vizsgáira. Idén a rendkívüli állapot bevezetése miatt a foglalkozások leginkább online zajlottak.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „14 tantárgyból választhattak a diákok. Ezek a tantárgyak zömmel lefedik azokat az egységeket, amelyeket majd a felvételin tesznek a diákok a vajdasági felsőoktatási intézményekben.”

De Negri Ibolya hozzátette, a mostani érettségizők az egyetemi éveik alatt is számíthatnak a Magyar Nemzeti Tanács támogatására.

Forrás: Pannon RTV