Folytatódik az MNT távoktatási programja a Pannon RTV-vel együttműködve | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Folytatódik az MNT távoktatási programja a Pannon RTV-vel együttműködve

A tantervet pedagógusok dolgozták ki az operatív terv alapján. A segédanyagokat a Magyar Nemzeti Tanács Távoktatás című új platformján érhetik el a diákok.

Az idei tanévben folytatódik a Magyar Nemzeti Tanács távoktatási programja a Pannon RTV-vel együttműködve. Az órák felvételei már augusztus közepén megkezdődtek, így tanévkezdésre több segédanyag is a tanárok, valamint a diákok rendelkezésére áll. A felvételek három stúdióban zajlanak párhuzamosan. Fehérvári Csongor, távoktatásért felelős főszerkesztő, Pannon RTV: „A három stúdió kiépítésére azért volt szükség, hogy egységes arculatot tudjunk adni a videóknak. Elmondhatjuk, hogy kiváló minőségű videók készülnek, amelyek több éven át felhasználhatóak lesznek. Jelenleg 15 ember dolgozik ezen heti 5-6 napban.”

Az előadásokat a Magyar Nemzeti Tanács Távoktatás című új platformján osztályonként, illetve tantárgyanként csoportosítva találhatják meg a diákok. Koza Andor, társalapító, Studio Present: „Olyan platformot próbáltunk létrehozni, ami nemcsak megjeleníti a tananyagot, hanem valamilyen struktúrába, logikába rakja őket, hogy az könnyű legyen használni. Élvezetes legyen használni, hogy könnyen tudjanak tájékozódni rajta.”

A felületet mobiltelefonon és táblagépen keresztül is elérhetik majd a diákok. Lulić Emil, hivatalvezető, MNT: „A tavaszival ellentétben, amikor pár nap alatt az MNT, illetve a Pannon RTV honlapján megjelentek az első távoktatási videók egy serényebb megoldásban, ma egy profi, szépen kinéző portálon tudjuk bemutatni mindazt, amit eddig is csináltunk és mindazt, amit újonnan tudtunk elkészíteni.”

Az idei tanévben mintegy 2000 oktatási videó felvételét tervezik. Az általános iskolások számára eddig 184, míg a középiskolások számára 108 videó készült el. De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Úgy gondolta a Magyar Nemzeti Tanács bizottsága, hogy az a legszerencsésebb, ha egy platformon jelenítjük meg ezeket az előadásokat, amelyek aztán mindig elérhetőek lehetnek, alkalmazhatóak.”

Az alsósok számára magyar nyelv és irodalom, matematika, környezetünk, természet és társadalom ismeretek tantárgyból, míg a felsősöknek magyar nyelv és irodalom, matematika, földrajz, történelem, biológia, fizika és kémia tantárgyakból érhető el a tanagyag, online formában.

A gimnáziumok és szakközépiskolák tanulói a szerteágazó tananyag miatt a magyar nyelv és irodalom tantárgyat, valamint a matematikát követhetik távoktatásban. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Igyekeztünk profi és magas szintű eszközöket biztosítani az órák rögzítéséhez. Okostáblát, fehértáblát, projektort, laptopot biztosítunk a pedagógusok számára. Az augusztus 18-ai időpont számunkra fontos, hogy minél több órát tudjunk rögzíteni a tanév kezdése előtt.”

A vajdasági magyar pedagógusok a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Portálján keresztül is tájékozódhatnak a naprakész információkról.

Forrás: Pannon RTV, 2020.08.31