Intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemistáknak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzés elsőéves egyetemistáknak

2021. szeptember 6-a és 17-e között – az egészségügyi óvintézkedések betartásával – megszervezésre kerül a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium.

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint, hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, amelynek időpontja 2021. augusztus 30-a, hétfő, 10.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a temerini Kókai Imre Általános Iskola.

A képzés ingyenes, a szállást az MNT, míg az utazás és az étkezés költségei a résztvevőket terhelik, és saját szervezést igényelnek.

Bővebb információt a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak. A jelentkezési lap a breki.mnt.org.rs honlapról tölthető le.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 25., 14.00 óra.

Várjuk a jelentkezőket!