Javasoljon | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Javasoljon

Vajdaság Autonóm Tartomány hatásköreinek meghatározásáról szóló törvény (A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 99/2009. és 67/2012. – AB határozat) 73. szakasz 1. bekezdés 3. pontja pedig meghatározza, hogy Vajdaság AT, a helyi önkormányzás területén, a törvénnyel összhangban, szervei révén előzetes hozzájárulását adja a Vajdaság AT területén levő helyi önkormányzat képviselő-testületének az ünnepnapok megállapítása, valamint a helyi önkormányzat területén található települések utcái, terei, városnegyedei, tanyacsoportjai és a település egyéb részei megnevezésének eldöntése során.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény (Az SZK Hivatalos Közlönye, 129/2007., 83/2014. - másik törvény és 101/2016 – másik törvény) 93. szakasz 1. bekezdése kimondja, hogy a helyi önkormányzat képviselő-testülete megállapítja az ünnepeket és meghatározza az utcák, terek, városnegyedek, tanyacsoportok, valamint a területén levő települések más részeinek elnevezését, a helyi önkormányzati kérdésekben hatáskörrel rendelkező minisztérium előzetes jóváhagyásával. Ugyanezen szakasz 2. bekezdése, pedig azt tartalmazza, hogy ha a helyi önkormányzat területén nemzeti kisebbségi nyelv is hivatalos használatban van, az utcák, terek, városnegyedek, tanyacsoportok és más településrészek elnevezése megváltoztatásának folyamatában ki kell kérni a kisebbségi nemzeti tanács véleményét.

Utcák, terek, városnegyedek, tanyacsoportok és más településrészek elnevezése megváltoztatására vonatkozó javaslatait Ön is megteheti a helyi önkormányzat illetékes szervénél. Amennyiben segítségre van szüksége, keressen meg bennünket!

 

Javaslata van? ITT küldheti be