Közel 120 babacsomagot osztottak ki Magyarkanizsán | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Közel 120 babacsomagot osztottak ki Magyarkanizsán

Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Zenta és Csóka községbeli szülők és gyerekeik vehették át csütörtök délelőtt a magyar kormány által biztosított csomagokat. A szülők örülnek mindenféle támogatásnak. Bagi Szabolcs, Kispiac: „Mindegyik gyerkőcünk esetén kaptunk támogatásokat a magyar államtól. Ez egy kis babacsomag, amit minden kisgyerek kapott. Ebben egy kis pokróc van, meg kis apróságok, játékok. Emellett használjuk a Szülőföldön magyarul támogatást, illetve a 2017. június 30-a után született gyerekek után a magyar állam biztosítja a babakötvényt, ami 42,5 ezer forint értékű, mindenki jogosult rá”

A rendezvényen Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, a gyerekekben van a jövő, ezért az MNT folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő hátteret biztosítson nekik a tanuláshoz, a boldoguláshoz. „Nekünk mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezen gyermekek, akik most itt ezeket a csomagokat megkapták, magyar bölcsődébe, magyar általános és középiskolába, illetve magyar nyelven tudják majd az egyetemi tanulmányaikat folytatni, ezért dolgozunk, így tud megmaradni a közösség, azt gondolom, hogy lélekben erős ez a közösség, minden egyes gyermek számít.”

A program 2018 óta működik Vajdaságban is, viszont 2020-ban a koronavírus-járvány közbeszólt, így az elmúlt 3 évben nem kerültek átadásra a csomagok. Az MNT munkatársai várják azok a szülők jelentkezését Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Csóka és Zenta községből, akiknek a gyermeke 2020 és 2023 márciusa között született és még nem részesült babacsomagban.

Forrás: Pannon RTV, 2023. augusztus 31.