Почело је превођење уджбеника за гимназију на мађарски језик | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Почело је превођење уджбеника за гимназију на мађарски језик

Чланица Мађарског националног савета је нагласила да се поред књига за први и други разред из математике, физике, хемије, биологије, географије и историје, на мађарски језик преводи и уджбеник за други разред гимназије из психологије. То ће омогућити ученицима који учествују у мађарском образовању, да на државној матури имају једнаке шансе, јер ће им бити на располагању одговарајући уджбеници. Поред тога, на овај начин стандардизују различите методе предавања наставника - додала је Марта Петкович. Планирано је да преводи буду завршени до средине јануара.

Марта Петкович, чланица Мађарског националног савета: „Планирамо, и то је договор са издавачем, да се пакет уджбеника, за први и други разред, може купити у септембру следеће године. Са овим процесс још није завршен. Када уджбеници на српском језику за трећи разред гимназије буду усвојени, тада ћемо наставити са овим послом. Такође ћемо преводити уджбенике и за трећи и четврти разред, за исте ове предмете, а можда и за неке друге предмете."

Извор: Pannon RTV