Ösztöndíjat kaptak a csantavéri iskolások | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Ösztöndíjat kaptak a csantavéri iskolások

64 magyar csantavéri kisdiák kapott ösztöndíjat a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség közös együttműködése által.

Az elsősök tízezer forint értékű ösztöndíjban részesültek. A 2019-es tanévben Vajdaságban több mint 1300 elsős diák kapta meg az összeget.

A szülők és gyermekek rövid ünnepi műsor keretében írták alá az ösztöndíjszerződéseket, valamint vették át a Rákóczi Szövetség által kiosztott támogatást.

A 64 kisdiák többsége iskolai tanszerekre, játékokra és új ruhára fogja költeni a pénzt.

Petrovai László, magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató: „Három csapatunk, összesen hat kollégával járta Vajdaságot, és több mint 1300 ösztöndíjat adtunk át.”

A Rákóczi Szövetség korábban a nagycsoportos óvodásoknak könyvet és iskolatáskát biztosított, míg az MNT tanévkezdéskor beiskoláztatási programmal támogatta az elsősöket.

Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Ez a két program egymásra épülve komoly segítséget biztosít mind a szülőknek mind a kis elsősöknek. Hiszen a szülőknek a válláról komoly anyagi terhet vesz le, illetve köszönet a szülők irányába, hogy az anyanyelvű oktatást választották.”

A jövőben is várhatók hasonló jellegű támogatások Vajdaság területén. Az anyanyelven való oktatásnak nagy szerepe van a hagyományok, és a kultúra továbbéltetésében - tette hozzá az MNT Oktatási Bizottságának elnöke.

Forrás: Pannon RTV