Jene Hajnal: Izgradnja vrtića „Vackor" napreduje brzim tempom | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Jene Hajnal: Izgradnja vrtića „Vackor" napreduje brzim tempom

Mađarski nacionalni savet nije prestajao sa radom, u toku je realizacija mnogih projekata - istakao je Jene Hajnal, gostujući u programu Subotičkog mađarskog radija.

Najvažnije je da stignemo do one faze zaštite od korona virusa, koja će omogućiti organizaciju propuštenih, ali izuzetno važnih manifestacija - izjavio je predsednik Mađarskog nacionalnog saveta. Jene Hajnal je nadalje objasnio da je lični kontakt jedan od elemenata postojanja mađarske zajednice u Vojvodini. On je rekao da uprkos svemu tome, MNS nije prestajao sa radom. U toku je realizacija mnogih projekata. Pored postojećih, formirali bi jedan centar za dijasporu u Pančevu. Uskoro može početi i izgradnja Doma učenika u Adi. Širi se sistem domova u Senti. Jene Hajnal je takođe govorio i o tome da plan za očuvanje i konzervaciju Crkve u pustari Arača dobro napreduje, a takođe su gotovi i planovi za centar za posetioce, čija izgradnja je planirana na jedan kilometar od crkve. Predsednik MNS-a govorio je i o razvoju vojvođanskih vrtića. Takođe je govorio i o planu vrtića „Vackor" koji se gradi u Subotici.

„Svako ko prolazi ulicom „Braće Radić", može da vidi, da iskusi kojom brzinom napreduje izgradnja. Tu već radimo na stvaranju uslova za rad, jer stvaranjem tri obdanišne grupe i dve za jasleni uzrast, sada možemo videti kako to sve funkcioniše u privatnim vrtićima, kako se jedna grupa nadograđuje na drugu, kako će sve to morati da se oglasi tako da zainteresovani roditelji upišu svoju decu. To je jedan vrlo složen proces, ali uspeli smo da steknemo dobra iskustva. Izrada tog sistema je u toku."

Izvor: Pannon RTV, 2021.02.17.