Jubilej vojvođanskih recitatora Mađara | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Jubilej vojvođanskih recitatora Mađara

Udruženje vojvođanskih recitatora Mađara ove godine slavi 25 godina od osnivanja. Značajan jubilej obeležen je svečanim programom u Feketiću.

Stari i aktivni recitatori povodom jubileja udruženja organizovali su za publiku svečani program u porodičnom duhu. Glumci, stvaraoci, pevači događaj su učinili zanimljivijim. Akoš Hajvert, predsednik Udruženja vojvođanskih recitatora Mađara kaže: „Naš cilj sa ovim programom je da pokažemo publici, javnosti, zainteresovanima, ljubiteljima poezije, šta je ono čime se mi bavimo i za koga je još, osim nama samima, važan ovaj pokret, recitovanja poezije. Predstavlja nam ogromnu radost da je više glumaca prihvatilo naš poziv. To su oni naši umetnici koji su i sami nekada govorili poeziju, ili još i sada je govore."

U pozdravnom govoru Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta rekao je da je Udruženje vojvođanskih recitatora Mađara najlepši primer drutšvenog organizovanja. „U ratnim vremenima, u najtežem periodu, na inicijativu nekoliko ljudi počelo je osnivanje ovog udurženja, iz kojeg su kasnije izrasla brojna takmičenja i nadmetanja. Ova svečana priredba nam u prvom redu govori da treba zajedno da se radujemo, slavimo one koji su ostali ovde i u tome ohrabrili i druge."

Članovi udruženja izrazili su nadu da i dalje mogu uspešno da se bave onim što su započeli pre 25 godina.

Izvor: Pannon RTV