MNT: 77 általános iskola kap ajándék könyveket | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

MNT: 77 általános iskola kap ajándék könyveket

Kétmillió dinár értékben ajándékozza meg a vajdasági magyar iskolákat Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A vakáció előtt minden magyar tannyelvű iskolához eljuttatja a Magyar Nemzeti Tanács az értékes könyvcsomagokat.

Az adományok házi olvasmányokat, gyermekirodalmi, ismeretterjesztő és szépirodalmi kiadványokat tartalmaznak. Nem maradtak könyv nélkül a pedagógusok sem, akik szakkönyveket és a hagyományápolásról szóló kiadványokat vettek át Jerasz Anikótól, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnök asszonyától a hétfőn útjára indult könyvosztó körúton.

A csomagokban minden korosztály megtalálja a kedvenceit. A Széchenyi István Általános Iskola könyvbarát szakkörének tagjai legjobban a Harry Potter könyvsorozatnak örültek az átadó ünnepségen.

Az idei második könyvcsomagosztás keretein belül 77 általános iskola 111 épületébe jutatja el a nemzeti tanács az iskolánként kb. 20 ezer dinár értékű könyvcsomagokat – nyilatkozta Jerasz Anikó a Vajdaság Mának. Az ajándékot a nyári szünet előtt eljuttatják az összes magyar nyelven oktató tanintézménybe, így már a vakáció alatt kikölcsönözhetik a diákok a legkedvesebb olvasmányaikat – mondta a nemzeti tanács képviselője a szabadkai ünnepélyes átadón.

Forrás: www.vajma.info