A hivatalos nyelvhasználatról tárgyalt dr. Pásztor Bálint az MNT küldöttségével | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

A hivatalos nyelvhasználatról tárgyalt dr. Pásztor Bálint az MNT küldöttségével

Hivatalos nyelvhasználati, oktatási, művelődési és tájékoztatási kérdésekről tárgyalt a Magyar Nemzeti Tanács küldöttsége Hajnal Jenő elnök vezetésével dr. Pásztor Bálinttal a szabadkai Városházán.

A szabadkai VKT elnöke Facebook bejegyzésében az egyeztetéssel kapcsolatban közölte, megállapították, hogy a korábbiakhoz képest Szabadka város területén a nyelvhasználati jogok jelentős mértékben megvalósulnak.

Hozzátette, a városvezetés eltökélt az esetlegesen felmerülő problémák azonnali és hatékony megoldásában és a továbbiakban is számít a Magyar Nemzeti Tanács partnerségére. Szabadka történelmileg kialakult többnyelvűségével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy annak megőrzése történelmi kötelesség. A megbeszélésen szó volt továbbá a közoktatási és művelődési intézmények működéséről és fejlesztéséről, a folyamatban levő beruházásokról és a kulturális örökségek megőrzéséről is.

Forrás: Pannon RTV, 2020.09.23.