Kishegyesre látogattak az MNT képviselői | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Kishegyesre látogattak az MNT képviselői

Az oktatás támogatása mellett a művelődési és kulturális területeken történő beruházásokról is szó esett az egyeztetésen.

A kishegyesi oktatás területén folyamatosak a beruházások. Az önkormányzat folyamatosan pályázik is az eszközökre, többek között a Magyar Nemzeti Tanácsnál is. A művelődést is kiemelt kérdésként kezelik, újdonságok várhatóak a könyvtárral kapcsolatban.

Juhász Bálint, elnök, Kishegyes KKT: „Egy fontos ügyünk az, hogy a könyvtárunk alapító dokumentumait, alapszabályait összehangoljuk az aktuális törvényekkel. Örülünk annak, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőinek közbenjárására világos helyzet teremtődött és az MNT igazgató szervekben lévő részvétele biztosított és a megválasztásának a módja is biztosított. Úgyhogy hamarosan a kishegyesi könyvtár dokumentumait is összehangoljuk és a működését teljes egészében a törvénnyel összhangba lévővé tesszük.”

A könyvtár Kishegyes egyik legnagyobb kulturális beruházásában fog helyet kapni, mégpedig a felújítás alatt álló kultúrközpontban. Ennek munkálatait is megtekintették a Magyar Nemzeti Tanács képviselői. A színházterem már működőképes, hátramaradt a tér rendezése, valamint kisebb belső munkálatok, illetve a szövetkezeti otthon termeinek bútorozása.

Fremond Árpád, elnök, MNT: „A kishegyesi kultúrotthon, ez a közösségi ház megújítása az MNT kezdeményezésére indult el valamikor. Több mint 200 millió dinárból fog ez a projektum elkészülni és örülünk annak, hogy ebben az évben a teljes projektum befejezésre is kerül.”

Közösségépítés, illetve településkép-formálás szempontjából is fontos beruházás a kishegyesi épületkomplexum, ami többek között kiállítási lehetőségeket fog nyújtani, kulturális rendezvényeknek, illetve műhelyek és civil szervezetek munkájának fog teret adni.

Forrás: Pannon RTV, 2023. április 28.