Az MNT Tájékoztatási Bizottsága jóváhagyta a médiastratégia tervezetét | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Az MNT Tájékoztatási Bizottsága jóváhagyta a médiastratégia tervezetét

Összesen 12 módosítási javaslat és észrevétel érkezett írásban a Magyar Nemzeti Tanács 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiatervezetére. Mint ismeretes, a dokumentum kapcsán az érdekeltek három helyszínen, Szabadkán, Nagybecskereken és Újvidéken fejthették ki véleményüket a stratégia kapcsán, a módosítási javaslatokat és észrevételeket pedig október 2-a és 16-a között online fogadta az MNT hivatala.

A nyilvános vita mindhárom helyszínén a tervezettel kapcsolatos észrevételek mellett számos értékelés, helyzetelemzés és panasz is elhangzott.

A szerkesztőségek képviselői rávilágítottak a negatívumokra, de arra is volt lehetőségük, hogy megosszák egymással a sikereiket. Mindhárom helyszínen hozzávetőlegesen 40-50 résztvevő jelent meg, a felszólalásokat tekintve pedig egy-egy helyszínen a legkevesebb 12, a legtöbb pedig 17 volt — derült ki a tájékoztatási bizottság ülésén.

A megfogalmazott észrevételeket a bizottság mind megvizsgálta, mindegyiket külön megvitatta, az elfogadott részeket pedig beépítette a dokumentum tervezetébe. A módosítási észrevételeiket írásban beküldő javaslattevők pedig minden esetben választ kapnak az MNT Tájékoztatási Bizottságától, hogy miként lett elbírálva a beküldött javaslat. A Magyar Nemzeti Tanács 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiatervezetét végül az illetékes bizottság jóváhagyta, és elfogadásra küldte a dokumentumot az MNT következő ülésére.

Szerző: Kartali Róbert

Forrás: Hét Nap, 2023. október 26.