A szakma sztárjai Topolyán is

A XVII. Szakma Sztár Fesztivál topolyai elődöntője január 23-án került megrendezésre a Sinkovics József Műszaki Középiskolában – 22 versenyző részvételével, akik öt különböző szakma területén tettek tanúbizonyságot az elmúlt években elsajátított tudásukról.

A XVII. Szakma Sztár Fesztiválra Vajdaság területéről 7 középiskolából összesen 48 diák jelentkezett 10 szakmában. Az adai elődöntőt követően Topolyán kőműves, fodrász, műszaki informatikus, autószerelő, szoftverfejlesztő és -tesztelő szakos diákok mérettettek meg. A résztvevők az elmúlt években tanultakból írtak tesztet.

A fesztivál, melyen a külhoni magyar diákok 2017 óta vehetnek részt, azzal a céllal valósul meg minden évben, hogy teret adjon a gyakorlatigényes szakmákat tanuló diákok versenyének, ezzel népszerűsítve a szakképzéseket biztosító vajdasági magyar tannyelvű középiskolákat.

A legsikeresebb vajdasági versenyzőket várja a középdöntő, majd a verseny országos döntője is, a XVII. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten, ez év áprilisában.

A topolyai elődöntő hivatalos megnyitóján dr. Námesztovszki Zsolt, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket.