Ana Brnabićtyal tárgyaltak a nemzeti tanácsok képviselői | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Ana Brnabićtyal tárgyaltak a nemzeti tanácsok képviselői

Kedden Belgrádban tárgyalt a Nemzeti Tanácsok Koordinációs Testülete és Ana Brnabić államigazgatási és önkormányzati miniszter. A találkozó témája a 2017-es tevékenységek megvalósítása és a nemzeti közösségek jogainak érvényesítse volt. A Nemzeti Tanácsok Koordinációs Testületének közleményéből kiderül, hogy az ülésen a kisebbségi jogokat szabályzó és a Nemzeti Tanácsokra vonatkozó törvények módosításáról is szó esett. A találkozón a miniszter mellett jelen volt a bosnyák, a szlovák, a horvát és a magyar nemzeti tanács képviselője. Az MNT nevében Lulity Emil jogi tanácsadó vett részt a találkozón.

Lulić Emil, az MNT elnökének jogi tanácsadója: „A tegnapi találkozó során a miniszter asszonnyal és a munkatársaival lefektettük az együttműködésünk technikai alapjait. Ezek főleg a most zajló törvénymódosításokra, a kisebbségi akciótervre vonatkozó jelentéstevésre vonatkoznak. Továbbá a Köztársasági Nemzeti Kisebbségi Tanács összehívásával és üléseivel kapcsolatban  megegyeztünk a miniszter asszonnyal és munkatársaival, hogy folytatjuk a munkát, azonban konkrét döntések nem születtek.”     

Forrás: Pannon RTV