Stručni izlet za učenike srednjih škola | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Stručni izlet za učenike srednjih škola

Mađarski nacionalni savet u Subotici je po četvrti put organizovao stručni izlet za učenike trećih razreda srednjih škola.

Na jednodnevnom izletu gotovo 50 učenika moglo je da se upozna sa mogućnostima daljeg školovanja u Subotici. Imali su prilike da posete Visoku tehničku školu strukovnih studija, laboratoriju Građevinskog fakulteta, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku i Ekonomski fakultet. Profesori koji govore mađarski jezik i demonstratori sa viših godina informisali su učenike o onome što treba da znaju o pojedinim strukama. U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija učenike koji su stigli iz Ade, Kanjiže i Sente pozdravio je Gergelj Gabor Barat, predsednik Odbora za obrazovanje MNS-a.

„Cilj ovog dana je da se srednjoškolci upoznaju sa fakultetima koji ih interesuju i ovim doprinosimo tome da po završetku srednje škole, ili gimnazije, učenici ovde nastave školovanje na nekoj visokoškolskoj ustanovi” kaže Gergelj Gabor Barat, predsednik, Odbor za obrazovanje, MNS (Mađarska sloga).

Izvor: Pannon RTV