Studentski dom „Evropa" očekuje brucoše | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Studentski dom „Evropa" očekuje brucoše

Do 1. septembra, dakle u naredne dve sedmice još mogu da se prijave studenti prve godine fakulteta ili viših škola, koji bi u narednoj školskoj godini želeli da stanuju u Studentskom domu „Evropa".

U ustanovi čekaju da se prijave studenti prve godine koji su položili prijemne ispite na nekoj od akreditovanih novosadskih visokoškolskih institucija.

Antonia Kaposta iz Subotice želela bi da se ostvari u svetu informatičke tehnologije. Sa sveže završenom srednjom školom školovanje će nastaviti na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Nada se da će tokom studiranja moći da stanuje u Studentskom domu „Evropa".

„U potpunosti podržava učenika mađarskog porekla. Lepo je uređen i ima odgovarajuće uslove."

U Studentskom domu „Evropa" u Novom Sadu uglavnom su dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilo. Osim toga, studentima su na raspolaganju kuhinje i društvene prostorije. Ustanova je jedinstvena i po tome što organizuje stručne sekcije.

Za studente prvih godina obezbeđeno je 150 mesta. Za smeštaj mogu da konkurišu oni brucoši koji su položili prijemni na nekoj od akreditovanih novosadskih visokoškolskih ustanova, na mađarskom jeziku su završili osnovnu ili srednju školu, i nemaju adresu prebivališta  u Novom Sadu.

„Konkursna dokumentacija, odnosno formulari koje treba popuniti mogu se pronaći na sajtu Mađarskog nacionalnog saveta, ali ih i sa sajta Studentskog doma „Evropa" jedan link vodi ka tome gde mogu da pronađu tačne podatke o uslovima konkursa, o dokumentaciji koju treba predati. Dokumentacija se predaje širom Vojvodine u kancelarijama CMH" kaže Ildiko Šnejder-Šara, direktorica, Studentski dom „Evropa".

Studenti starijih godina za smeštaj u domu moći će da se prijave u drugom krugu, tokom oktobra.

Izvor: RTV Panon, 15. 08. 2020.