Интензивни курс српског језика за ђаке трећих разреда средњих школа | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Интензивни курс српског језика за ђаке трећих разреда средњих школа

Број учесника није ограничен. Ове године је најављено седам локација, али ако буде интересовања, онда по потреби могу организовати курс српског језика и у другим местима.

Ђаци трећих разреда средњих школа могу да се пријавити на интензивни курс српског језика до 1.јуна. Курс вец́ 9. пут организује Мађарски национални савет. Циљ је да се знање српског језика ђака, који се уписују у српске високошколске установе, подигне до тог нивоа, са којим ће лакше превазиц́и препреке, које настају наставком њихово школовања на српском језику.

О детаљима је у јутарњем програму Суботичког мађарског радија говорила Анико Јерас, председница Извршног одбора Мађарског националног савета. У првом делу ц́е бити одржани часови у учионицама од 6. до 17. јула, а у другом делу, од 20.јула, учеснике очекује заједнички језички камп у трајању од недељу дана. Анико Јерас је нагласила да ц́е се поштовати сви прописи и мере предострожности, које ц́е тада бити на снази.

Анико Јерас, председница Извршног одбора МНС: „Млади ц́е морати да учествују и на једном тесту њиховог нивоа знања. Тај тест ће бити одржан негде крајем јуна, односно почетком јула. То је важно због тога да наставници који ц́е се бавити ученицима, могу да стекну увид у ниво познавања језика одређених ученика, да ли ученик треба да буде међу почетницима или у напредној групи, и наравно, за то треба обезбедити и уџбенике из којих ц́е ученици радити. Дакле тај тест и пријава ђака ће одредити где ц́е групе бити."

Извор: РТВ Панон