Јене Хајнал: Настава на даљину на мађарском језику добро функционише | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Јене Хајнал: Настава на даљину на мађарском језику добро функционише

Због ванредног стања проглашеног због епидемије корона вируса, Национални савет Мађара је 13. редовно заседање, у складу са својим статутом спровео путем електронског гласања.
Од 35 чланова Савета, свих 35 је учествовало у онлајн гласању и одлучивало о 45 тачака дневног реда. Савет је 14 тачака дневног реда усвојио једногласно, а 31 великом већином гласова.

Након проглашења ванредног стања у земљи, Национални савет Мађара учинио је све што је у његовој моћи да дигитални распоред рада на мађарском језику изван учионице започне без икакве сметње – изјавио је Јене Хајнал, након данашњег заседања НСМ у електронској форми. Председник Савета је додао да им је било важно да се што пре покрене онлајн настава на мађарском језику на ТВ Паннон, за коју је суоснивачка медијска кућа показала највећу отвореност, да би се 18. марта у јутарњим сатима осигурао почетак наставе на даљину.

Јене Хајнал је истакао: “Хвала РТВ Паннон, успели смо да постигнемо од првог тренутка, да у поређењу са било  којим националним саветом, у најкраћем року, скоро истовремено са државном наставом на даљину покренемо овај процес. Сарадници ТВ Паннон раде одлично, претварајући ноћ у дан, као и педагози који су прихватили да држе часове.  Читав систем је почео да ради, како за основце, тако и за средњошколце. У овим приликама човек види, када осети недостатак, како се уопште знамо извући из овога, одједном све што смо мислили да је препрека, постаје предност. И настају невероватни часови.”

Извор: РТВ Панон