Јене Хајнал: Учење на даљину било успешно | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Јене Хајнал: Учење на даљину било успешно

ТВ Панон је емитовала укупно 1200 школских часова, у сарадњи са 32 наставника основне и 25 наставника средње школе – рекао је Јене Хајнал председник Мађарског националног савета.

Јене Хајнал оценио је као успешно, данас завршено учење на даљину на мађарском језику.

Председник МНС је гостујући на Суботичком мађарском радију захвалио свим наставницима, координаторима, техничким сарадницима који су снимили и уредили видео-материјале, а ђацима и родитељима се захвалио на стрпљењу.

Председник МНС говорио је и о будућим плановима, од који је један, мађарски вртић планиран за Суботицу а други је обнова средњевековне цркве у Арачи и њене околине: “Две веома важне инвестиције. Суботички вртић добро стоји, добијање дозволе је само питање дана. Овај период нас је на жалост кочио. Што се тиче средњевековне цркве у Арачи, веома нас је обрадовала чињеница да је уврштена у националну баштину. То нас додатно подстиче да са потпуно новим плановима и новим концептом, заједно са земљом матицом кренемо у обнављање, и мислим да ће се сачувати најважнији елементи ове цркве и оно што је најближе срцу, али истовремено њена околина, центар за посетиоце и  приступачност ће је учинити новом, туристичком атракцијом 21. века.”

Извор: РТВ Панон