Ne használják a régieket! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Ne használják a régieket!

Szeptember folyamán vélhetően minden új tankönyv elérhető lesz.

A napokban megkezdődött az új tanév, ennélfogva Petkovics Mártát, a Magyar Nemzeti Tanács tankönyvekkel megbízott tagját arról kérdeztük, hogy mi a helyzet a magyar nyelvű tankönyvekkel:

 

 

– Minden tankönyv, amely az új katalógusban megjelent, már megvásárolható a harmadik és a hetedik osztály számára, kivételt képeznek a Tankönyvkiadó Intézet tankönyvei, mégpedig a magyar nyelv és a zenekultúra a másodikosok, a harmadikosok, a hatodikosok és a hetedikesek részére. Tudomásunk szerint a Tankönyvkiadó Intézet már kinyomtatta a másodikos és hatodikos tankönyveket, napokon belül megvásárolhatók lesznek, a harmadikos és a hetedikes tankönyvek pedig minden bizonnyal szeptember közepére érkeznek meg. Fontos hangsúlyozni, hogy az új tanterv szerint írt tankönyvek vannak használatban, tehát semmiképpen sem javasoljuk, ráadásul nem is törvényszerű a régiek használata. A szülőket és a tanárokat is arra kérjük, hogy legyenek türelemmel. Minden tankönyv elérhető lesz, a Tankönyvkiadó Intézet mulasztása, hogy még nem érkeztek meg.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy az első osztályosok számára egy új tantárgy lett bevezetve, ez a digitális világ, amelynek tankönyve ugyan még nincs benne a katalógusban, de már két kiadó fordíttatja. Az egyik fordítását már pozitívan véleményezte az MNT, és az új elvárásoknak megfelelően az új tankönyvet is tudják majd használni. Ez a tankönyv vélhetően szeptember végén jelenik meg, hiszen még a tartományi oktatási titkárság is véleményezi, de amint jóváhagyja, azonnal megindul a nyomtatása – tudtuk meg Petkovics Mártától.

Fotó: Gergely Árpád

Forrás: Magyar Szó, 2020. 09.04.